Ezt nézd meg!

Még egy gyerek is tudja, hogy: 

- a modern piaci trendek kialakulásának következtében az emberiség zöme, az egészséges táplálkozási szokásokat mennyiségi étkezési szokásokra cserélte.

  Elrettentőnek tartom, hogy a túlsúlyos emberek száma egyre nagyobb méreteket ölt.

  Sokan fizetésüknek több mint felét élelmiszerre költik mondván, hogy az embernek ennie kell.
  Igen, ennie kell mindenkinek hiszen ez létfenntartásunk egyik alapvető eleme. Sokan azonban elfeledik azt, hogy a mennyiség sajnos nem jelent egyben feltétlenül minőséget is .
  Mai gyorsan elkészíthető, tucat élelmiszerek már nem tápanyagban és vitaminban gazdag termékek.
  Ezt bizonyítja a Gödöllői agrártudomány Egyetem által közölt kimutatás is.
  A termőföld maximális kihasználásával, a vetés forgó mellőzésével (melynek használata egyébként azt a célt szolgálja, hogy  a termőföld regenerálódása és pihentetése biztosítva legyen, hogy a megfelelő tápanyag-ásványi anyag mennyiség felgyűlhessen ismét a termő talajban) és a sok műtrágyázással a talajban nem találhatóak már meg megfelelő mennyiségben a szükséges ásványi anyagok.
  Ez maga után vonja azt, hogy egyre többet költünk mindenféle csomagolt, előkészített élelmiszerre magyarul mennyiségileg többet kell megennünk, mert nincs benne megfelelő tápérték, vitamin és ásványi anyag.
  Az ízfokozók, adalékanyagok és tartósítószerek pedig, csak további mennyiség fogyasztására sarkalják az tápanyagra éhes sejteket.
  Sajnos ez a tény világszerte ismert. Ezért, törekednünk kell a jó táplálkozás érdekében jó minőségű, háztáji vagy biztonságos biotermesztésű élelmiszerek megvételére.
  Tény, hogy elkészítésük némileg több időt igényel, de sokkal finomabb lesz az otthon készített friss ebéd, vacsora. 




Miért igyunk SOUL-t? 




Vércsepp elemzés





Vércsepp elemzésről a médiában 




Időbank

Kérdezz meg az időről egy olyan embert, aki lekéste a vonatát, vagy egy olyan személyt, aki későn ébredt rá, hogy mit jelentett volna számára egészségének megőrzése.




Egészség a bölcsek jutalma

Figyelembe véve a mai élelmiszerek energetikai és biológiai értékét, kiszámolták, hogy naponta 50 kg ételt kellene fogyasztanunk, hogy szervezetünk megkapja az összes szükséges tápanyagot.  Pl. napi C vitamin szükségletünk 15 db narancsban vagy 42 db.paradicsomban van meg. Megfelelő mennyiségű E vitamint 10 csésze olíva olajban találunk.Béta karotint 5 db sárgarépában, vagy 6 csésze padlizsánkrémben. A szelént 16 tojásban és 160 db banánban és mind e mellett ételünk napi tápértéke nem haladhatja meg a 2000-2500 Kkal-át. 



Kezedben a lehetőség


 Most van itt az idő, soha nem volt ennél jobb alkalom!


Gondolkodásmód






További egészséggel kapcsolatos infók itt : Egészséges táplálkozás 







Translate